Όταν το γραφείο εγκαθίσταται στο σπίτι μας.

Στο σπίτι, ο χώρος γραφείου μπορεί να είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο ή απλά μία επιφάνεια. Στην εποχή της τηλεργασίας, είναι εξίσου σημαντική η ανάγκη για παραγωγικότητα και λειτουργικότητα στον χώρο όπου κατοικούμε. Γι’ αυτό φροντίζουμε ο χώρος εργασίας στις κατοικίες που σχεδιάζει το γραφείο μας να είναι άνετος, πρακτικός, ευχάριστος, με σωστές επιλογές στα υλικά, την επίπλωση και τον φωτισμό. Παράλληλα, η δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων είναι πολλές φορές απαραίτητη. Στον σχεδιασμό μας ενσωματώνουμε εντοιχισμένα ερμάρια, ράφια σχεδιασμένα ειδικά για τον χώρο, στήλες αποθήκευσης προσαρμοσμένες στις ανάγκες των κατοίκων.

Ακολουθούν παραδείγματα από έργα μας:

Σε εσοχή

Στην αναδιαμόρφωση του διαμερίσματος “Νοσταλγία“, στην εσοχή όπου φιλοξενείται το γραφείο, το υαλοπέτασμα αμμοβολής επιτρέπει στο νοτιοανατολικό φως του υπνοδωματίου να εισέρχεται στο καθιστικό. H σκιά του υφάσματος που διαγράφεται πίσω από την γυάλινη επιφάνεια, προσδίδει μία διακριτική θεατρικότητα.

Από το έργο “Νοσταλγία” (ARCH-INTERACT)

Γραφείο / Ξενώνας

Στην αναδιαμόρφωση διαμερίσματος “Into the Light” ο χώρος του γραφείου έχει διπλή χρήση καθώς χρησιμοποιείται και ως ξενώνας.

Από το έργο “Into the light” (ARCH-INTERACT)

Επιλέξαμε να καθαιρέσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του τοίχου και στη θέση του να τοποθετηθεί υαλοπίνακας φιμέ, ώστε το γραφείο να έχει οπτική επαφή με το καθιστικό με δυνατότητα οπτικής απομόνωσης μέσω της ρολοκουρτίνας.

Από το έργο “Into the light” (ARCH-INTERACT)

Γραφείο Δημιουργικότητας

Ένας χώρος γραφείου δεν αφορά μόνο την εργασία. Μπορεί να είναι και ένας χώρος για χειροτεχνία και δημιουργικότητα. Στο ίδιο έργο “Into the Light” ανοίγοντας τα πτυσσόμενα φύλλα στον χώρο του καθιστικού – τραπεζαρίας αποκαλύπτεται το γραφείο δημιουργικότητας, όπου συνεχίζεις να ασχολείσαι με την κατασκευή σου από εκεί που την είχες αφήσει.

Από το έργο “Into the light” (ARCH-INTERACT)

Γραφείο με κινητές βιβλιοθήκες

Στην αναδιαμόρφωση διαμερίσματος “Αλληλεπίδραση Χώρων” οι βιβλιοθήκες του χώρου γραφείου έχουν τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης προς το καθιστικό. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται δύο ξεχωριστοί χώροι, όταν θα παραστεί η ανάγκη.

Από το έργο “Αλληλεπίδραση Χώρων” (ARCH-INTERACT)

Στην νησίδα της κουζίνας

Στην αναδιαμόρφωση διαμερίσματος “Στιγμιότυπα Κατοίκησης“, η νησίδα της κουζίνας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επιφάνεια εργασίας, στην καρδιά των χώρων διημέρευσης.

Από το έργο “Στιγμιότυπα Κατοίκησης” (ARCH-INTERACT)

Εναλλακτική γωνιά διαβάσματος

Μια εναλλακτική “γωνιά” διαβάσματος και μελέτης μπορεί να αποτελέσει και μία εσωτερική αιώρα, όπως συμβαίνει στη μετατροπή αποθήκης σε δύο διαμερίσματα “Cocoon Lofts“.

Από το έργο “Cocoon Lofts” (ARCH-INTERACT)

Μεταβλητό όριο

Στην αναδιαμόρφωση διαμερίσματος “Retouch” μια αδιαφανής, “βαριά” κουρτίνα χωρίζει οπτικά το γραφείο από το καθιστικό. Έτσι οι δύο χρήσεις μπορούν να διαχωρίζονται κατά περίπτωση, με ένα στοιχείο που μετακινείται εύκολα και προσδίδει “θεατρικότητα”.

Από το έργο “Retouch” (ARCH-INTERACT)

Σύνθεση γραφείου

Στο διαμέρισμα “Cocoon Studio” η αναδιαμόρφωση περιελάμβανε μια κατασκευή όπου ενσωματώνεται κρεβάτι, γραφείο και βιβλιοθήκη. Η επιφάνεια του γραφείου μπορεί να “χωνευτεί” μέσα στην κατασκευή, αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο για το καθιστικό.

Από το έργο “Cocoon Studio” (ARCH-INTERACT)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΑΣ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήσιμες Συμβουλές

Επιλέγοντας νιπτήρα

Χρήσιμες Συμβουλές

Επιλέγοντας χρώμα