RETOUCH

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε πολυκατοικία της δεκαετίας του ’60 στην περιοχή του Ζωγράφου αναδιαμορφώσαμε διαμέρισμα 65 τ.μ.. Επιλέξαμε να καθαιρέσουμε όλες τις υφιστάμενες εσωτερικές τοιχοποιίες ώστε οι ζώνες του διαμερίσματος να διαμορφωθούν εκ νέου. Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών, οι χώροι διημέρευσης σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να εξυπηρετούν διττές χρήσεις. Ο χώρος του γραφείου λειτουργεί και ως τραπεζαρία ενώ το καθιστικό μπορεί να μετατραπεί σε ξενώνα με τη χρήση μη διαπερατής κουρτίνας. Το ύφασμα της κουρτίνας με τις επαναλαμβανόμενες πτυχώσεις προσδίδει θεατρικότητα ενώ λειτουργεί και ως ανεξάρτητο διακοσμητικό στοιχείο. Όταν δεν χρησιμοποιείται αποθηκεύεται σε κρυφή εσοχή μέσα στον τοίχο. Ιδιαίτερη προσοχή δώσαμε στον σχεδιασμό αποθηκευτικών χώρων ώστε να αναβαθμιστεί και να πολλαπλασιαστεί η λειτουργική αξία του διαμερίσματος.

Δημιουργήσαμε αποθηκευτική ζώνη μεταξύ καθιστικού και διαδρόμου, η οποία εξυπηρετεί πολλαπλές χρήσεις όπως ντουλάπα, λινοθήκη, χώρο πλυντηρίων και αποθήκη. Η χρωματική παλέτα που κυριαρχεί είναι εκείνη του λευκού και του μαύρου χρώματος. Διατηρήσαμε τα δρύινα δάπεδα ως ένα στοιχείο σύνδεσης με το παρελθόν, ενώ στον χώρο της κουζίνας και του μπάνιου επιλέξαμε νέα σύγχρονα υλικά.

Φωτογράφιση: Βουμβάκης Παναγιώτης
Photo Styling: Πανιοπούλου Ντόρα

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Μενού