ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΠΗΛΟΥ

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

Στην περιοχή της Κυψέλης, σε πολυκατοικία της δεκαετίας του ’60, ανασχεδιάσαμε και επιβλέψαμε την κατασκευή της ανακαίνισης διαμερίσματος 50 τετραγωνικών μέτρων. Ο σχεδιασμός μας, στο πλαίσιο ενός έργου χαμηλού προϋπολογισμού, κινήθηκε προς την ενοποίηση και τη μέγιστη διάνοιξη των χώρων.

Μετά από τις αποξηλώσεις, η κουζίνα – χωρίς να αλλάξει θέση – βρίσκεται σε συνέχεια με τον χώρο εισόδου και την τραπεζαρία, δίπλα στο καθιστικό. Επιλέξαμε ως κυρίαρχο στοιχείο της σύνθεσής μας τον κεντρικό όγκο με την καμπύλη επιφάνεια, στον οποίο εντάσσεται αποθηκευτικός χώρος, δημιουργώντας ταυτοχρόνως ένα οπτικό φράγμα προς το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο.

Στους τοίχους κυριαρχούν οι δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε κάδρο, τραβηγμένες από τον επαγγελματία φωτογράφο που κατοικεί στο διαμέρισμα. Επιπλέον, στην λιτή μπλε ραφιέρα του καθιστικού τοποθετήσαμε την συλλογή του ενοίκου από φωτογραφικές μηχανές. Στον τοίχο του καθιστικού ξεχωρίζει το έργο τέχνης του καλλιτέχνη Jean-Michel Basquiat σε σανίδες του skate.

Για τον κεντρικό όγκο επιλέξαμε χρώμα στην φυσική απόχρωση του πηλού κεραμικής, το οποίο διατρέχει τόσο την πλευρά του καθιστικού όσο και την πλευρά του υπνοδωματίου. Με τον τρόπο αυτό, οι δύο πλευρές της ίδιας τοιχοποιίας γίνονται αντιληπτές στον χώρο ως μια ενιαία οντότητα.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Arch-Interact
Επίβλεψη: Arch-Interact
Φωτογράφιση: Βουμβάκης Παναγιώτης

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ