Διαμερίσματα στο Μοσχάτο

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΕΝΤΑΩΡΟΦΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ PILOTIS ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Σε κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του θαλάσσιου μετώπου του Νέου Φαλήρου και των πολιτιστικών κτηρίων κοντά στη Λεωφόρο Πειραιώς, σε κοντινή απόσταση τόσο από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όσο και από το Μικρολίμανο, σχεδιάζουμε μια πενταώροφη πολυκατοικία. Το κτηριολογικό πρόγραμμα των χρήσεων οι οποίες θα στεγάζονται στο κτήριο καταρτίστηκε με γνώμονα την ταυτότητα της περιοχής, τα επενδυτικά οφέλη και την ποικιλομορφία του αστικού ιστού.

Στο Ισόγειο προβλέπεται εμπορική λειτουργία με αποκλειστική χρήση την πρασιά και του ακαλύπτου χώρου στο εσωτερικό του οικοπέδου. Οι όροφοι περιλαμβάνουν διαμπερή διαμερίσματα με υπόγειες θέσεις στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους,

κατάλληλα ώστε να χρησιμοποιηθούν και ως γραφεία, ιατρεία κ.ά. Τα διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων διαθέτουν ανεμπόδιστη θέα τόσο προς την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, όσο και προς τη θάλασσα.

Κατά τον σχεδιασμό, το κτήριο προβάλλει ως μια νεοφερμένη οντότητα, έτοιμη να συνδιαλλαγεί με τα παρακείμενα κτήρια αλλά ταυτοχρόνως να ξεχωρίσει από αυτά. Τα διαμερίσματα εσωτερικά χαρακτηρίζει η μοντέρνα αισθητική και η κομψότητα, στο πλαίσιο της εικόνας ενός σύγχρονου μητροπολιτικού κέντρου.

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Arch-Interact
Φάση Έργου: Υπό Μελέτη