Διαμερίσματα στην Γλυφάδα

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΤΡΑΩΡΟΦΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ PILOTIS ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στην Άνω Γλυφάδα σχεδιάσαμε και επιβλέπουμε την κατασκευή τετραώροφης πολυκατοικίας. Στο επίπεδο του Ισογείου, η ελεύθερη pilotis ως ενιαίος χώρος μεταξύ δρόμου και ακαλύπτου του οικοπέδου δημιουργεί την αίσθηση ενός κτηρίου μετέωρου. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται με το στοιχείο της φύτευσης η οποία εκτείνεται διαμπερώς, με το στοιχείο του νερού το οποίο βρίσκεται δεξιά της εισόδου στο οικόπεδο, καθώς και με το γυάλινο περίβλημα της εισόδου του κτηρίου προς το κλιμακοστάσιο.

Στους δύο πρώτους ορόφους κατασκευάζονται δύο διαμερίσματα ανά όροφο, προσανατολισμένα προς Ανατολή και Δύση αντιστοίχως, με υπόγειες θέσεις στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους. Ήδη από τον πρώτο όροφο, λόγω της κλίσης του φυσικού εδάφους, τα διαμερίσματα έχουν θέα το ένα προς το βουνό και το άλλο προς τη θάλασσα. Στους δύο τελευταίους ορόφους, τα διαμπερή οροφοδιαμερίσματα έχουν πανοραμική θέα έως την Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Στο εσωτερικό των διαμερισμάτων κυριαρχεί η σύγχρονη μίνιμαλ αισθητική και κομψότητα. Ο χώρος διημέρευσης (καθιστικό – τραπεζαρία) ενοποιείται με την κουζίνα, ενώ μια ευρεία μπαλκονόπορτα από το καθιστικό οδηγεί σε εκτενή εξώστη, φέρνοντας τη θέα μέσα στο καθιστικό. Ένα γωνιακό παράθυρο στον ίδιο χώρο διευρύνει ακόμα περισσότερο τη θέα.

Στο εξωτερικό του κτηρίου, το ογκοπλαστικό διαμορφώνεται από την εξισορροπημένη αντιθετική διχρωμία σε μαύρο-λευκό. Επιπλέον, μια λευκή λωρίδα διατρέχει την πρόσοψη, ενοποιώντας στοιχεία από όλους τους ορόφους. Τα προαναφερθέντα γωνιακά παράθυρα διακόπτουν σημειακά τη συνοχή του όγκου, εντασσόμενα στη διχρωμία μαύρου-λευκού. Στην βόρεια πλευρά του κτηρίου, λεπτά κατακόρυφα μεταλλικά στοιχεία σε μαύρο χρώμα δημιουργούν την εικόνα μιας γιγάντιας άρπας.

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Arch-Interact
Φάση Έργου: Υπό Κατασκευή