COCOON LOFTS

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Άνω Πόλη της Πάτρας, στο ισόγειο πολυκατοικίας του 1960 σχεδιάσαμε δύο διαμερίσματα στη θέση ενός παλαιού κλωστήριου. Επιλέξαμε η νέα διαμερισμάτωση να πραγματοποιηθεί κατά μήκος της στενόμακρης κάτοψης ώστε οι νέες ιδιοκτησίες να έχουν πρόσβαση στον κήπο. Στην είσοδο των διαμερισμάτων δημιουργήσαμε εσωτερικό αίθριο προεκτείνοντας τον φωταγωγό προς τον κύριο χώρο. Το κάθε διαμέρισμα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα ώστε να προστεθούν επιπλέον ωφέλιμα τετραγωνικά. Στον ισόγειο χώρο φιλοξενείται το καθιστικό, η κουζίνα, το μπάνιο και η αποθήκη πλυντηρίων, ενώ το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο.

Σχεδιάσαμε τον ενδιάμεσο τοίχο των διαμερισμάτων με στόχο να ενσωματώνει τα υπάρχοντα δομικά στοιχεία και τις νέες χρήσεις δημιουργώντας εσοχές, διαφορετικές σε κάθε επίπεδο. Οι λεπτομέρειες της σκάλας, το λεπτό σόκορο του παταριού, τα γραμμικά κάγκελα, οι σκούρες μεμονωμένες επιφάνειες συμπληρώνουν τον χαρακτήρα του διαμερίσματος. Το ανηρτημένο δίχτυ του παταριού στο διαμέρισμα C3, και ο εξώστης που προεκτείνεται δυναμικά προς τον κήπο στο C2 προσφέρουν στους ενοίκους θέα προς τον Πατραϊκό Κόλπο.

Φωτογράφιση: Κασίμης Παναγιώτης

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Μενού