ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της Λεωφόρου Κηφισού, διαμορφώσαμε το εμπορικό κατάστημα για την έκθεση υδραυλικών ειδών και εγκαταστάσεων, συνολικής επιφάνειας 230 τμ. Αφετηρία για τον σχεδιασμό μας υπήρξε η αντιμετώπιση του χώρου ως ένα κατάστημα υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής. Το κατάστημα αποτελείται από τον πάγκο εξυπηρέτησης, τα ράφια αποθήκευσης, διάφορες προθήκες προϊόντων, τα γραφεία των μηχανολόγων και τον χώρο των ταμείων.

Επιλέξαμε την γκρι και τη μαύρη χρωματική παλέτα, καθώς και υλικά με τελείωμα αδρό και ματ. Στην οροφή τοποθετήσαμε ράγες με φωτιστικά σποτ σε μαύρη απόχρωση, ενώ αφήσαμε εμφανείς τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στην γκρι απόχρωση της οροφής, για τη δημιουργία μιας βιομηχανικής αισθητικής.

Στο κατάστημα, κυρίαρχα σημεία ενδιαφέροντος είναι ο πάγκος εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και ο πάγκος των ταμείων. Πρόκειται για δύο ιδιοκατασκευές με μεταλλικό σκελετό. Ο πάγκος εξυπηρέτησης σε καμπύλη κάτοψη, επενδύθηκε στην κατακόρυφη πλευρά με μεταλλικά φύλλα, ενώ στην οριζόντια επιφάνειά του τοποθετήθηκαν πλάκες μαρμάρου σε γκρι απόχρωση.

Οι ίδιες πλάκες μαρμάρου τοποθετήθηκαν στην οριζόντια επιφάνεια του πάγκου των ταμείων, ενώ για την κατακόρυφη πλευρά του σχεδιάσαμε μια ιδιαίτερη και μοναδική επένδυση. Εμπνευστήκαμε από τους πλαστικούς σωλήνες τους οποίους το κατάστημα εμπορεύεται, οπότε τους χρησιμοποιήσαμε ως καλούπι για μια ιδιοκατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα με αδρανή και ρινίσματα χαλκού, η οποία τοποθετήθηκε και στην πλάτη των ταμείων. Στην οροφή άνω του πάγκου των ταμείων τοποθετήσαμε κρεμαστά φωτιστικά σώματα σε χάλκινη απόχρωση, με τις καλωδιώσεις τους ενσωματωμένες σε χαλκοσωλήνες, τους οποίους επίσης το κατάστημα εμπορεύεται, σε συνδυασμό με φωτιζόμενες ταινίες LED.

Διαμορφώσαμε την πρόσοψη του καταστήμτος επί της Λεωφόρου Κηφισού ως ένα πλαίσιο περιμετρικά της βιτρίνας με ενσωματωμένους κρυφούς φωτισμούς και κατακόρυφα πτερύγια υπό γωνία στον άξονα της λεωφόρου.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Arch-Interact
Επίβλεψη: Arch-Interact
Φωτογράφιση: Arch-Interact