ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ

Η εταιρεία Κανελλάκης ΑΕ μας κάλεσε ώστε να σχεδιάσουμε τα κεντρικά γραφεία (συνολικής επιφάνειας 314 τ.μ.) σε τριώροφο κτήριο, στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού στο Αιγάλεω, επάνω από τον ισόγειο χώρο της έκθεσης ειδών υγιεινής και πλακιδίων. Στον πρώτο όροφο διαμορφώσαμε συνεδριακό κέντρο – αίθουσα εκπαίδευσης, αίθουσα συσκέψεων, καθίσματα τύπου «booth», ανοιχτή κουζίνα και καθιστικό όπου φιλοξενούνται οι εταιρικές εκδηλώσεις, καθώς και χώρους υγιεινής για τους επισκέπτες. Στον δεύτερο όροφο διαμορφώσαμε λογιστήριο, γραφείο αποθεμάτων, κουζίνα και χώρους υγιεινής για το προσωπικό της εταιρείας.

Για τον πρώτο όροφο, το περισσότερο «δημόσιο» τμήμα των γραφείων, επιλέξαμε τη δημιουργία χώρων διαμπερών και σε συνέχεια, με οπτικές φυγές χρησιμοποιώντας γυάλινα διαχωριστικά. Η κουζίνα είναι ανοικτή προς τον χώρο του καθιστικού. Εντούτοις, από τον όροφο δε λείπουν οι γωνίες ιδιωτικότητας: η αίθουσα συσκέψεων με το μεγάλο οβάλ τραπέζι, καθώς και τα σταθερά καθιστικά τύπου «booth». Στον δεύτερο όροφο τοποθετήσαμε τα «ιδιωτικά», λειτουργικά τμήματα της εταιρείας, διαμορφώνοντας δύο μεγάλους χώρους γραφείων και κουζίνα που λειτουργεί ως χώρος κοινωνικοποίησης και εκτόνωσης των εργαζομένων.

Ο σχεδιασμός των κεντρικών γραφείων της εταιρείας είχε ως στόχο να προβάλει την εταιρική ταυτότητα. Στον πρώτο όροφο κυριαρχεί η μπλε απόχρωση, το ένα από τα δύο χρώματα του λογότυπου, την οποία βρίσκουμε στην οροφή του ενιαίου χώρου, στα σταθερά καθιστικά και στο εσωτερικό των ερμαρίων της κουζίνας.

Συνδυάσαμε το μπλε χρώμα με δρύινες επιφάνειες σε δάπεδο και σταθερά καθιστικά, καθώς και με το μαύρο χρώμα στη νησίδα της κουζίνας και στα διάφορα μεταλλικά πλαίσια. Στον δεύτερο όροφο συναντάμε το πορτοκαλί, το δεύτερο χρώμα της εταιρικής ταυτότητας, στην επίπλωση και στο εσωτερικό των ερμαρίων της κουζίνας.

Αντιμετωπίσαμε τους χώρους υγιεινής και στους δύο ορόφους με ενιαία αισθητική και τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές. Επιλέξαμε ζωντανά χρώματα με έντονη αντίθεση: κοραλί απόχρωση για τον προθάλαμο και απόχρωση μέντας για το εσωτερικό των WC. Στο κλιμακοστάσιο συνδυάσαμε τα δύο χρώματα της εταιρικής ταυτότητας: το βαθύ μπλε για τους τοίχους και το έντονο πορτοκαλί για το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Arch-Interact
Επίβλεψη: Arch-Interact
Φωτογράφιση: Arch-Interact