ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού στο Αιγάλεω, σχεδιάσαμε την επέκταση της έκθεσης ενός καταστήματος ειδών υγιεινής και πλακιδίων. Συγκεκριμένα συνενώθηκε η υφιστάμενη έκθεση με διπλανό γωνιακό κατάσταστημα, επιφάνειας 150 τ.μ.. Σχεδιάσαμε εκθεσιακά μπάνια, επιλέγοντας πλακίδια με ιδιαίτερο χαρακτήρα, διαμορφώσαμε επιφάνειες έκθεσης ειδών υγιεινής, μπαταριών και αξεσουάρ. Επιπλέον, σχεδιάστηκαν ειδικές κατασκευές για την τοποθέτηση πλακιδίων διαφορετικών διαστάσεων. Τέλος, διαμορφώσαμε θέσεις για δύο πωλητές.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί μία βιομηχανική αισθητική, με συνδυασμό αδρών και λείων επιφανειών, σε χρωματική παλέτα του γκρι. Σε υφιστάμενες επιφάνειες αφαιρέσαμε το επίχρισμα αποκαλύπτοντας τον φέροντα οργανισμό και την οπτοπλινθοδομή. Οι επιφάνειες αυτές επενδύθηκαν με πλακιδία κατά τμήματα. Στα σημεία εναλλαγής των υλικών χρησιμοποιήθηκαν κρυφοί φωτισμοί. Στόχος ήταν η δημιουργία μια αισθητικής του ατελούς και μίας αναμονής ζυμώσεων. Ο χώρος τελικά γίνεται ένας καμβάς ο οποίος συνεχώς θα φιλοξενεί ένα μωσαϊκό υλικών.

Πραγματοποιήσαμε μελέτη φωτισμού βάσει των αναγκών κάθε εκθεσιακού σημείου, καθώς και των θέσεων εργασίας. Όσον αφορά την οροφή, επιλέξαμε την τοποθέτηση στο κέντρο του καταστήματος μεταλλικών περσίδων σε μαύρη απόχρωση, οι οποίες εντείνουν την δυναμική του χώρου.

Η συνένωση των δύο καταστημάτων πραγματοποιήθηκε στο μοναδικό δυνατό σημείο βάσει της κάτοψης του κτηρίου, όπου εντάσσεται το υφιστάμενο κατάστημα. Στο σημείο αυτό, η μετάβαση εξελίσσεται σε ένα ευρύτερο πέρασμα, εντός του οποίου εντάσσονται ακόμα περισσότερα προϊόντα. Ο χρωματικός συνδυασμός πλακιδίων με το έντονο χρώμα σε τοιχοποιία και οροφή τονίζει την ιδιαιτερότητα ενός μεταβατικού χώρου.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Arch-Interact
Επίβλεψη: Arch-Interact
Φωτογράφιση: Arch-Interact