BIKE SHOP PROJECT

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε κεντρική οδό στο Ίλιον, η βιτρίνα ενός καταστήματος ποδηλάτων εκτείνεται και πέραν της όψης του κτηρίου και καταλαμβάνει τον κάθετο τοίχο της πρασιάς. Αποδομώντας την έννοια του ποδηλάτου αποφασίσαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε εξαρτήματα προς ανακύκλωση όπως ζάντες, αλυσίδες, εξαπλέτες, δίσκους και πεντάλ. Σε ένα κατακίτρινο φόντο, επανασυνδέσαμε τα εξαρτήματα με έναν καινούργιο τρόπο σε μια ενιαία ακολουθία μέσω αλυσίδων. Η στερέωση όλων αυτών των εξαρτημάτων ποδηλάτου απαίτησε εξαιρετική ακρίβεια στην μέτρηση και την τοποθέτηση. Πρώτα βιδώθηκαν οι ζάντες και στη συνέχεια συνδέθηκαν με τις αλυσίδες.

Το όλο σύστημα έπρεπε εν τέλει να λειτουργεί ως μια μηχανή και να παράγει κίνηση και ήχο. Το «μάτι» αποτελεί την αφετηρία της σύνθεσης και την κινητήριο δύναμη αυτής της μηχανής που λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ. Στον τοίχο αναγράφονται προτεινόμενες διαδρομές για ποδηλάτες με τις αντίστοιχες αποστάσεις, ταχύτητες και χρόνους.

Φωτογράφιση: Arch-Interact

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Μενού