RETOUCH

RESIDENCE REMODELING ΙΝ ATHENS

We remodeled a 65 sq.m. apartment in a block of flats built in the 60s in the area of Zografou. We chose to remove all the previous internal walls so as to reconfigure anew the zones of the apartment. Due to the limited square meters, the living areas were designed to serve double purposes. The office space can also serve as a dining room, while the living room can also turn into a guest room by using an opaque curtain. The curtain fabric with its repeated folds adds theatricality while serving as an independent decorative element. When it is not used, it can slide into a hidden recess in the wall. Special attention was given to the design of storage spaces, so as to upgrade and multiply the apartment’s functionality.

We created a storage zone between the living room and the corridor, which serves multiple purposes: it can be used as a closet, a linen closet, a laundry closet and a store room. The dominant color palette includes shades of black and white. We preserved the oak floors as a link to the past, while we opted for new modern materials for the kitchen and bathroom areas.

Photography: Voumvakis Panagiotis
Photo Styling: Paniopoulou Dora

BEFORE & AFTER

Menu