INTO THE LIGHT

RESIDENCE REMODELING ΙΝ ATHENS

Proposing a new floor plan can prove to be a very difficult and demanding task. All the more, when new uses must fit inside the predefined layout of an apartment in a residential building constructed in 1960, in the centre of Athens. In that case, the solution becomes a really complex endeavour. The goal was to ensure, apart from the spaces already existing in the apartment, extra space for three new uses, namely an office/guest room, a crafting table and a laundry closet. At the same time, it was the owners’ wish to preserve some of the old furniture. The new spaces were created between the previous ones and those which have so far remained unexploited. Flexible, opening and folding components, revealed additional space.

The new open plan allows the eye to wander freely. The difficult enterprise of combining furniture representing memories of another era with a modern-day ambience was also treated as a game of balance. The feeling of the past was contrasted with the austerity of the unadorned present. An acrobatic feat between the closed and the open, the dark and the light, which spread over surfaces and volumes.

Photography: Bisti Mariana
Photo Styling: Paniopoulou Dora

BEFORE & AFTER

Menu